Pasqua
Rutes d'aigua per anar d'excursió amb nens
|

Rutes d’aigua per anar d’excursió amb nens

Rutes d'aigua per anar d'excursió amb nens

Hem estat ordenant les sortides que tenim en el nostre directori del mapa. Començant per classificar el més d’un centenar de propostes d’excursions per anar amb nens que tenim al mapa. Hem obert una categoria nova, rutes d’aigua, on hi posem totes les sortides relacionades amb el medi aquàtic. Alhora que distingim entre les diferents rutes d’aigua per anar d’excursió amb nens. Hi trobareu: estanys i embassaments, gorgs i salts d’aigua, ruta de les fonts amb nens, rutes per rius i visita a zones humides amb nens. És evident que les rutes d’aigua semblen més adequades de fer-les a l’estiu o quan fa bon temps i tenim la possibilitat de banyar-nos-hi. Penseu, però, que el paisatge canvia i els colors, les olors i la frescor també tenen els seus atractius.

 

Rutes d’aigua per anar d’excursió amb nens. Tipus de rutes.

Hem classificat les diferents rutes d’aigua per anar amb nens segons el nostre criteri. N’hi ha que per les seves característiques poden aparèixer en més d’una subcategoria. Podem resseguir un riu o torrent per anar a una font o contemplar un gorg o salt d’aigua, per exemple. Dins les zones humides hi hem posat, sobretot, els espais aquàtics on es pot fer observacions d’ocells, ja sigui en grans zones com en més petites.

Esperem que us sigui d’utilitat per buscar una excursió per fer amb nens on l’aigua sigui la protagonista.

 

Estanys i embassaments per anar amb nens

Rutes d'aigua per anar d'excursió amb nensveure tots els estanys i embassaments al mapa

Aquí trobareu des d’estanys petits d’alta muntanya on cal pujar-hi caminant a estanys on s’hi arriba amb el cotxe. Si voleu estirar les cames i practicar senderisme en família trobareu un bon grapat d’estanys pel Pallars, l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran o la Cerdanya. Estanys i embassaments més grans a la Noguera, la Selva o el Baix Empordà. No ens oblidem del estany o llac més gran de Catalunya, el llac de Banyoles.

 

Gorgs i salts d’aigua per anar d’excursió amb nens

Rutes d'aigua per anar d'excursió amb nensveure tots els gorg i salts d’aigua al mapa

De cara al bon temps i sobretot al l’estiu són de les excursions més consultades. Trobareu gorgs i salts d’aigua repartits de dalt a baix del territori. Rutes per anar d’excursió pel Berguedà, el Ripollès, Osona o la Garrotxa. També en teniu per l’Anoia, el Baix Camp o la Terra Alta.

 

Ruta de les fonts amb nens

Rutes d'aigua per anar d'excursió amb nensveure totes les fonts al mapa

Ens agrada visitar i descobrir fonts, encara que no en totes es pugui veure aigua. Trobareu fonts naturals on hi baixa un rajolí d’aigua, fonts amb estructures de pedra, fonts amagades dins el bosc, fonts urbanes… A vegades caldrà fer una excursió per arribar-hi o visitar un itinerari per dins o al voltant d’una població. N’hi ha que tenen bancs o zones de pícnic i n’hi ha que no.

 

Rutes per rius o torrents per fer una excursió amb nens

Rutes d'aigua per anar d'excursió amb nensveure totes les rutes per rius al mapa

En aquesta categoria podreu resseguir diferents rius, torrents o rieres, en itineraris senyalitzats o no. Descobrireu el fantàstic paisatge de ribera resseguin trams de la Tordera, el Ter, el Llobregat o les rieres de Martinet o Arbúcies de moment. Paisatge humit i en ocasions ombrívol amb vegetació de ribera i diversitat de fauna. Algunes rutes pels rius ens duran a gorgs i salts d’aigua.

 

Zones humides per visitar amb nens

Rutes d'aigua per anar d'excursió amb nensveure totes les zones humides del mapa

Finalment en aquesta categoria hem inclòs totes les zones humides on es pot fer observació d’aus. La majoria disposen de torres de guaita i punts d’observació per facilitar-vos la visita i no molestar als animals. Algunes d’aquestes zones s’hi pot anar en bicicleta i fer un recorregut circular. També hem inclòs tots aquells itineraris que transcorren pels diferents deltes dels rius i alguns estanys.

 

Bones rutes !!!

+ rutes d’aigua al mapa

 

#totnensExcursions

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat